Onze ballonnen

 

Hier vindt je alle informatie over de ballonnen die wij gebruiken met handige tips en tricks.

 

De merken die wij gebruiken zijn Sempertex en Globos en zij zijn nauw betrokken in milieuvriendelijk produceren.

Wij maken dus gebruik van latex ballonnen die 100% biologisch afbreekbaar zijn en dit maakt al onze ballon decoraties milieuvriendelijk.

Omdat de ballonnen van latex zijn zullen de opgeblazen ballonnen mat worden (oxideren) bij blootstelling aan de lucht en zonlicht.

 

Onze voorkeur gaat daarom uit om onze ballonnenbogen en decoraties te plaatsen op de dag van het event zelf of maximaal een dag van te voren.

Ballonnen die binnen worden geplaatst blijven gemiddeld 3 tot 5 dagen mooi terwijl dit buiten maar 1 tot 3 dagen is.

Dit is geheel afhankelijk van de weersomstandigheden en waar de ballonnen bevestigd worden. Na het plaatsen van onze decoraties dragen wij de verantwoordelijkheid dan ook over aan onze klant. Wij hebben hierna namelijk geen invloed meer op onze decoraties en kunnen dan ook geen garantie geven hoelang de ballonnen goed en houdbaar blijven.

 

Matte ballonen zijn tegenwoordig erg in. Maar wil je graag glanzende ballonnen, dan gebruiken wij een 'shine spray' om het oxideren (mat worden) tegen te gaan.

 

De houdbaarheid van helium ballonnen is gemiddeld 6 uur.

Om dit te verlengen gebruiken wij 'Hi Float gel'. 

Dit zorgt ervoor dat de ballonnen min. 12 uur omhoog blijven. Wij binden ze aan gewichtjes vast zodat ze niet weg vliegen.

Maak deze dan ook niet los!